Over BiB tag

Hoe het allemaal begon….

Iedereen verliest wel eens iets, sommigen wat vaker dan anderen. Zo is mijn dochter regelmatig haar sleutels kwijt.
Je begrijpt het, dan is er toch wel paniek in de tent….En precies dit maakte dat ik na ging denken over hoe je ervoor kunt zorgen dat, bij verlies, de vinder jouw spullen terug kan geven. Want er zijn heel veel eerlijke vinders die maar al te graag gevonden spullen terug willen brengen maar de eigenaar niet weten te vinden.

Een oplossing is om je naam en telefoonnummer op je eigendom aan te brengen. Echter, je privacy is hierbij niet geborgd. Jouw naam aan je sleutels hangen is al helemaal geen optie, want dan loopt de vinder zo bij jou binnen…

Een geniale ingeving

Dus ik zat op een zaterdagmorgen hardop na te denken: “Waarom hebben mensen geen QR code aan hun spullen hangen, waardoor de vinder jou een e-mailtje kan sturen?”.
Na 4 seconden stilte zei Ad: “dat is een geniaal idee. Daar moeten we wat mee doen”.
Samen met Ad hebben we het idee verder uitgewerkt, want het lijkt heel simpel maar de uitwerking vraagt uiteindelijk heel veel organisatie.

De tastbare oplossing

Welke spullen wil je echt niet kwijtraken? En hoe tag je die dan. En zo kwamen we op verschillende tags, in de vorm van een sticker, een creditcard en een sleutelhanger. Allemaal voorzien van een QR-code.
Op deze manier kan je naast je sleutels bijna alles bib-ben.
Stickers kunnen op jouw telefoon, laptop, tablet, portemonnee, bankpas, hockeystick, muziekinstrument en noem maar op.
De creditcard kan in je portemonnee, maar ook aan je koffer of rugzak.
De sleutelhangers kunnen behalve aan je sleutelbos of fietssleutel ook aan je rugzak, bagage werktas, handtas, koffer enz.
En alle tags moeten er natuurlijk supermooi uitzien. En weet je: het werkt overal, waar ook ter wereld !

Anoniem

Belangrijkste van het concept is dat je anoniem bent voor de vinder. Vooral bij jouw sleutels en bagage is dat heel belangrijk. Het is lekker inbreken bij iemand die op vakantie is….
Daarom krijgt iedereen een unieke persoonlijke bib-code die is gekoppeld aan het account van de gebruiker. De vinder scant de QR-code met de camera van zijn telefoon en wordt direct doorverwezen naar de website. Dan worden vinder en eigenaar anoniem in contact gebracht met elkaar.

Bedrijf opzetten

De overtuiging groeide dat we heel veel mensen blij zouden maken met dit product, maar was dit ook zo? Daarom hebben we de formule maandenlang getest en steeds verder verbeterd. Uit de test bleek ook dat er heel veel behoefte is aan een product dat verloren spullen terugbrengt. We besloten het bedrijf definitief op te richten.

Wij vinden het echt zonde dat mensen goede spullen kwijtraken. Dit is niet alleen balen voor hen, het kost ook onnodig veel geld en het is slecht voor het milieu. Wij gaan dus verloren spullen terugbrengen en zijn daarom: the Bring it Back company bv.
Ons label is bib-tag,
bib van Bring it Back.
tag van, uiteraard, de tag 😉
bib-tag.com

En 3 keer raden wie onze eerste klant was: mijn dochter natuurlijk.

Bib-tag biedt de snelste oplossing bij verlies van je spullen.
Een feel good concept voor zowel de vinder als de eigenaar.

Connie van Roosmalen

Menu