Wat doet onze QR code nou eigenlijk?

Hoe het werkt

Je ziet hem steeds vaker opduiken, de QR code. De QR code is bedoeld om heel snel en gemakkelijk informatie over te brengen, bijvoorbeeld een verwijzing naar iets op internet.
Je scant de code met jouw telefoon camera en je wordt direct naar een webpagina geleid. QR betekent Quick Response – oftewel snelle response.

De QR code bestaat al sinds 1994, maar is populairder dan ooit. Dus iedereen kent ze en je komt ze ook overal tegen. Kijk maar eens om je heen.

In restaurants voor de menukaart, Inloggen voor online bankieren, jouw boardingpas, reclamefolder, treinstations…. Scan de QR code en krijg de informatie die je wilt.
Een QR code scannen is alledaags.

In de QR-code van bib-tag zit een verwijzing naar de juiste pagina op internet. De QR-code van bib-tag maakt het de vinder dus heel makkelijk om een vondst te melden.

Probeer bovenstaande foto maar eens:  laat iemand de camera van zijn smartphone op de QR code richten. Je krijgt dan een popup, die je vervolgens aanklikt. Je komt dan meteen op de juiste pagina van onze website. Je vult de code van het gevonden voorwerp in en voila, de eigenaar krijgt direct een bericht van jouw vindmelding.

Daarom is het retourpercentage van ge-bibte spullen zo hoog na verlies; ruim 83 % van de verloren spullen wordt zo gemeld. Want na scannen van de bib-tag is het melden van een vondst heel eenvoudig.

Een QR code ziet er altijd hetzelfde uit en is dus heel herkenbaar, zodat iedereen meteen weet wat hij moet doen.

Ad Evers

Menu