Verliezen is erger dan winnen

Verlies voorkomen..

Het nederlands elftal stond weer eens achter gisteravond.  En alweer bogen ze de 0-1 om naar winst. Hoe kan dat toch?  Een simpele verklaring zit hem in de motivatie. Mensen zijn meer gericht op het voorkomen van verlies dan op het behalen van winst. Een 0-1 achterstand die leidt tot het verlies van de kwalificatie motiveert om een stapje extra te doen. 

Volgens de met een Nobelprijs bekroonde ‘Prospect theory’, bedacht door Kahneman en Tversky, zijn de negatieve gevoelens die uit verlies voortkomen veel sterker dan de positieve gevoelens uit winst. Doordat we die verliezen intenser beleven, is het vermijden van deze verliezen een heel sterke motivator van gedrag. 

Wist je dat jij net zo in elkaar steekt? Je denkt nu dat je jouw sleutels, mobiel of paspoort niet verliest, Maar als je ze dalijk vergeet of kwijtraakt, dan heb je er alles voor over om de pijn van dat verlies weg te  werken. Je gaat bellen, zoeken, stapt in de auto etc.  

Daarom is het veel logischer nu te zorgen dat je niks verliest.  Voorzie jouw spullen eenvoudig van een bib-tag en je voorkomt verlies.  En mocht je jouw spullen ergens achterlaten, dan krijg je meteen contact met de vinder en krijg je jouw spullen snel weer terug. 

Verlies van het Nederlands Elftal kunnen we niet voorkomen. Maar verlies van jouw waardevolle spullen absoluut wel. Dus bib jouw waardevolle items en je voorkomt een een rotbeleving. Bib jouw spullen, de eerste bib-tag is zelfs gratis.

Organiseer je geluk! Voorkom verlies.

Ga naar Webshop
Meer informatie

Menu